|
scoala-auto.MyForum.ro
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
joca
Data inscrierii: 22/Ian/2010 Mesaje: 2 Localitate: Oradea
|
Trimis: 22/01/2010 21:18 Titlul subiectului: Am nereguli la un ochi pot face scoala...? |
|
|
salut am ambliopie la ochiul drept din nastere si la cati doctori am consultat majoritatea au zis ca nam voie sa fac scoala de soferi amatori, dar de curand am fost si in Ungaria la analize si mi-a zis doamna de acolo ca pot sa fac scoala pt amatori,am tot cautat pe net cazuri similare si am gasit urmatoare lege de la Ministerul Sanatatii Ordinul 350 din 12 aprilie 2003
d".... 5. Standarde minime de sanatate si incompatibilitati legate de patologia oftalmologica
5.1. Toate ființele care solicita permis de conducere trebuie sa fie supuse unor investigatii care sa certifice ca au o acuitate vizuala corespunzatoare pentru conducerea vehiculelor. La aceasta examinare trebuie acordata o atentie speciala urmatoarelor repere: acuitate vizuala, câmp vizual, vedere în crepuscul, boli progresive ale ochiului.
5.2. În acceptiunea acestei anexe, lentilele intraoculare nu vor fi considerate lentile corectoare.
Grupa A:
5.3. Persoana care solicita permis de conducere auto sau reînnoirea acestuia trebuie sa aiba o acuitate vizuala binoculara, cu lentile corectoare daca este necesar, de cel putin 0,5 atunci îndată ce sunt folositi simultan ambii ochi. Permisul de conducere auto nu se va elibera sau nu se va reînnoi daca, în momentul examinarii medicale, se constata un câmp vizual orizontal mai mic de 120°, în afara unor cazuri exceptionale, justificate de o opinie medicala favorabila si de un test practic pozitiv. De asemenea, permisul de conducere auto nu se va elibera sau nu se va reînnoi tipilor care sufera de orice afectiune oftalmologica care compromite siguranta condusului. Atunci când este declarata sau detectata o boala de ochi progresiva, eliberarea ori reînnoirea permisului de conducere auto se obtine numai dupa opinia medicala autorizata.
Solicitantii cu pierderea functionala totala a vederii unui ochi sau care folosesc doar un singur ochi (de exemplu în cazul diplopiei) trebuie sa aiba o acuitate vizuala de cel putin 0,6 cu lentile de corectie, daca este necesar. Autoritatea medicala competenta trebuie sa certifice daca aceasta conditie de vedere monoculara exista de suficient timp ca sa permita adaptarea si ca este normal câmpul vizual în acest ochi.
[b]Grupa B:
Solicitantii de permis de conducere auto sau de reînnoire a acestuia trebuie sa aiba o acuitate vizuala, cu lentile de corectie, daca este necesar, de cel putin 0,8 în ochiul cel mai bun si de cel putin 0,5 în ochiul mai putin bun. Daca sunt folosite lentile de corectie pentru obtinerea unor valori de 0,8 si 0,5, acuitatea necorectata din fiecare ochi trebuie sa fie de 0,05 sau altfel acuitatea minima (0,8 si 0,5) trebuie obtinuta fie prin corectarea cu ajutorul unor ochelari cu o putere care sa nu depaseasca plus sau fără 4 dioptrii, fie cu ajutorul unor lentile de atingere (vedere necorectata = 0,05). Corectarea trebuie sa fie bine tolerata. Nu se vor elibera si nu se vor reînnoi permisele de conducere auto pentru solicitantii sau soferii fara un câmp vizual binocular natural sau care sufera de diplopie."
de-aici reiese faptul ca pot face scoala de soferi insa problema e ca am fost sa intreb informativ la un centru unde se face analize pt scoala de soferi ma consultat si mi-a spus ca nu pot sa fac, dar cand iam spus de lege direct ca ei ca nu ca doar dac merg la bucuresti sa ma consulte aia de acolo si dac imi da aia voie imi dau si ei voie de parca nu e aceeasi lege si pt Bucuresti si pt Oradea asta vrea sa stiu dac este in oradea un cabinet cu oameni profesionisti si cunosc legea si as putea primi si eu dreptu sa fac scoala de soferi pt ca vreau sa o fac legal nu cu spaga sau altceva va multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
b66fih instructor

Data inscrierii: 27/Ian/2009 Mesaje: 41 Localitate: oradea
|
Trimis: 16/02/2010 20:59 Titlul subiectului: |
|
|
trebuie sa ne informa-am asupra acestei probleme , sa iti raspunde, corect la intrebare, dar din cate stiu eu ar trebuie sa se poata rezolva cu o vizita la bucuresti....dar ma informez si am sa revin cu raspunsul...ok _________________ ------------------------------------------------------
www.scoalaautooradea.go.ro |
|
| Sus |
|
 |
joca
Data inscrierii: 22/Ian/2010 Mesaje: 2 Localitate: Oradea
|
Trimis: 17/02/2010 12:19 Titlul subiectului: |
|
|
| ok ms mult ca insfarsit cineva mi-a raspuns si mie, ms mult inca odata!! |
|
| Sus |
|
 |
uahanamiti
Data inscrierii: 28/Iun/2012 Mesaje: 6 Localitate: Ukraine
|
Trimis: 20/07/2012 03:04 Titlul subiectului: |
|
|
| You are simply awesome |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|